måndag 18 januari 2010

Åkarprofil no2


Namn: Kim "Engler" Enkler

Ålder: 18

Vikt: Fit och vältränad

Längd: 1, 71 cm

Jobb: Helmers Konditori Mora, elitåkare

Intressen: Dans, skidor, träning, vänner & Vasaloppet

Familj: Mamma Aud, Pappa Mats och Storasyster Ine

Utbildning: Estetiskalinjen inriktn. Dans

Civilstatus: Singel

Motto: "Staka förihelvete" , "Ett glas blåbärssoppa om dagen tar dig ett steg närmre segern i fädersspår"


Kim Enkler, även kallad "Kimsay" & "Skejtar'n" började redan i tidiga år med skidåkningen. Hon var en lovande talang, då främst inom skejt. Hon var så duktig att hon fick ett par sprillans nya skejtsskidor av sin sponsor. Tyvär la hon av kort därefter. Som förklaring till avhoppet lär Kim ha sagt "Nu är jag bra på skidor, då vill jag prova något nytt..."

Kim har även den fördelen att hon är halv-norska. Då hon ofta vistats i de Norska fjällen har hon haft fördelen att träna med stora norrmän såsom Northug och Johaug. Detta har självklart bidragit med en stor kunskap inom idrotten skidåkning.

Att hon bestämde sig för att börja åka skidor igen denna säsong var inte helt oväntat. "Kortvasan 2010" har alltid varit ett ledord och något som Kim pratat mycket om genom åren.

I spåret är Kim den drivande, hon gillar att ligga i täten och håller ofta ett högt tempo. I uppförsbackar kan hon jämföras med en katt då hon smidigt tar sig upp utan problem.

Under säsongen 09/10 finns det tyvär en del oroande skador. Den senaste inträffade i helgen då hon olyckligtvis ramlade och skadade kroppens största muskel, nämligen rumpan. Det var under ett träningsläger i Grönklitt det hela inträffade. Inblandade har i efterhand sagt att det såg mycket allvarligt ut. Hon har själv sagt att, jag citerar "utan skador är livet inte spännande, ge mig mer smärta"


Med denna presentation ser vi nu fram emot många segrar och annat skoj med Kim "stakar'n" Enkler.


/Josefine Lindgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Just do it!