söndag 24 januari 2010

Tävlingsdansen nurå

Yes, blev massa dans & skidor idag. Det känns sjukt kul att dansen har börjat igen! Har haft abstinens ett tag men nu är den botad. Första träningen med tävlingsgruppen.. Spännande! Magnus sa att vi snart ska på två rankingtävlingar för att ranka oss inför EM & VM woho :) Allting känns så nytt, men ändå som en sjukt kul grej. I och med att vi i de olika grupperna är så himla tajta med varandra! Underbar grupp <3
  • Singel: då dansar man själv & freestylar (tex) med massa andra tävlande. Ungefär som skidåkning. Man är själv helt enkelt.
  • Par: Då är man två stycken som dansar tillsammans till en koreografi. Och det innebär inte att man dansar som i vals, utan man kan göra olika hopp, snurrar osv. Man dansar bredvid varandra.
  • Grupp: Då är man en grupp på 3-7 dansare som har en färdig koreografi. Det som är det luriga är att man inte vet vilken låt man ska dansa till, förens man väl står på dansgolvet. Den riktlinjen som man har är att man får ett taktantal som man måste följa.
  • Formation: Då får man vara hur många dansare som helst, i princip. Man väljer själv låtarna och man får mixa dem hur man vill!
Sedan finns det självklart 469849 andra regler, men de orkar jag inte skriva ned ;) När man tävlar befinner man sig vanligtvis i en gymnastiksal där alla tävlande dansar bredvid varandra. Jag kan länka videos så har ni ett hum om hur det funkar:



Så nu vet ni lite om det iaf hoho!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Just do it!